Kakaobönan är mycket energirik och innehåller bland annat 50 % fett, 20-25 % kolhydrater och 15-20 % proteiner. Choklad innehåller samma typ av antioxidanter som finns i rött vin. Dessa antioxidanter anses minska risken för cancer och hjärtsjukdomar. Choklad innehåller serotonin - en signalsubstans i hjärnan - som påverkar humöret. Enligt forskare finns det ett samband mellan att äta choklad och att vara lycklig. När vi äter choklad frigörs ett ämne som liknar en kroppsegen cannabinoid.
Material hämtat från ChokladsajtenChokladens värde som snabb energikälla har länge varit väl känt. Cortés skrev: "En kopp av den här delikata drycken kan få en man att gå en hel dag utan att inta andra näringsämnen."
HÄR hittar du ett smarrigt recept på chokladtryffel.
/Vänliga hälsningar Mia


Hej
SvaraRaderaTack för din kommentar på min blogg. Det betyder mycket att höra att den uppskattas.